Zo plantaardig

Biologisch afbreekbaar - vegan - niet giftig - minder belastend voor luchtwegen. 

Een eco-vriendelijk, duurzaam en milieubewust cadeautje 

Je herkent het waarschijnlijk direct. De mooie gele velden. Het zijn leegstaande akkers vol koolzaad dat daarop verbouwd wordt om gewasziekten te voorkomen. Maar je vindt de bloemen ook gewoon in de berm langs het water of op de dijk. Deze in april, mei en juni rijkelijk bloeiende gele bloemetjes vormen de basis voor de koolzaadwas in de kaarsen die ik maak. 

 

Al mijn koolzaadwas komt uit Europa. Dat maakt de footprint van deze was een stuk kleiner dan bijvoorbeeld van soyawas dat een veel grote reis moet afleggen. Dat maakt kaarsen van koolzaadwas een milieubewuste keus.

 

Naast dat het lokaal beschikbaar is is het ook voor het binnenklimaat in je huis een betere keus. Kaarsen van koolzaadwas walmen minder en geven veel minder roet. Ze zijn biologisch afbreekbaar en branden schoner op.

 

Voor mensen met luchtwegproblemen zijn kaarsen van koolzaadwas veel minder belastend. Denk daarbij aan mensen met astma of COPD die bij het branden van andere kaarsen irritatie ervaren. Heb je vaak hoofdpijnklachten als je kaarsjes brandt in huis? Dat komt waarschijnlijk door de paraffine in de kaarsen. Dat zit absoluut niet in mijn kaarsen van koolzaadwas.

 

Koolzaadwas is absoluut niet giftig. De zaden van de koolzaadolie die de basis vormen voor de was van de kaarsen zijn daarnaast gmo-vrij.

 

Kaarsen van koolzaadwas branden daarnaast langer, zijn 100% vegan en je kunt er hele mooie kaarsen van maken. Ze doen het heel goed als eco-vriendelijke, duurzaam en milieubewust cadeau voor een ander of voor jezelf!